5000 лева заплата - малко над 5 пъти над средната работна

...
5000 лева заплата - малко над 5 пъти над средната работна
Коментари Харесай

Възможно ли е!? Заплата от 5 000 лева в Пловдив - без опит, без образование, подходяща и за студенти

5000 лв. заплата - малко над 5 пъти над средната работна заплата за Пловдив, това е апетитното предложение на две брокерски компании, отварящи места в града под тепетата. Това демонстрира информация на  TrafficNews.bg  в един от най-големите уеб сайтове са търсене и предложение на работна ръка. 

Логично ще предположите, че става компаниите, търгуващи с парцели, търсят човек със стабилен опит, обучение - най-малко докторска степен, 5 езика и още куп отсяващи квалификации, само че НЕ. Тъкмо противоположното се твърди в оповестените разгласи. Всъщност на обявите е посочено категорично, че работата е подобаваща за студенти.

" Новооснована и бързо прогресираща компания търси да наеме сътрудник недвижими парцели отдел наеми за град Пловдив.  Не се  изисква никакъв опит от претендентите.  Не се  изисква да имат икономическо обучение или да са експерти с опит в тази област. Работата е в бързо разрастваща се сфера, предлагаща необятни благоприятни условия за персонално и професионално израстване. Избраният претендент получава гратис образование с което ще опознае бизнеса във всички аспекти ", написа в обявата. 

Заплатата към този момент я упоменахме, а акредитивите, които ще получите дори няма да ги изреждаме. Какво се изисква от вас - контакт с клиенти, осъществяване на огледи, договаряния и подписване на контракти. 

Пловдивчани, сблъсквали се с сходни оферти за работа, незабавно ще отбележат уловката - при брокерите има процентно заплащане от всяка осъществена договорка, а не се работи на твърда заплата. Това обаче е опровергано от втора публикация на брокерска компания, която има същите никакви изисквания и условия, само че пък твърди, че предлага " твърдо заплащане с Трудов контракт ". 

И в случай че всичко гореспоменато ви звучи нереалистично, т.е. подвеждащо, ние питаме, в случай че в действителност компаниите нямат никакво желание да изплащат такова заплащане на бъдещите си служащи, то за какво употребяват такива способи за привличане на интерес и за какво потребителите биват заблуждавани? Без на никое място да уточнят " от-до ".

Брокерската специалност обаче не е единствения избор за съблазнително високо заплащане. Над 20 разгласи търсят интернационалните водачи и оферират корав приход месечно сред 3000 и 5000 лв.. Някои от компаниите не държат на какъвто и да е опит от страна на водачите, а други имат наложително условия за документи и насъбрани километри. 

Сред най-високоплатените свободни работни места, налични в града и за които е упомената съответна заплата /често в обявите този параметър липсва/ са още софтуерните разработчици. Заплащането там също е солидно, тъй че в случай че разбирате от PHP можете да намерите своето " златно " място в няколко бързоразвиващи се IT компании, някои от които даже са пловдивски. 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР